Těstoviny s uzeným tempehem a mangoldem

20:32 Kristýna H. 0 Comments

Když jsem dostala tašku mangoldu, hned jsem začala zjišťovat, jak s ním naložit. Dá se jím nahradit špenát, je tak dobrý i pro malé děti právě jakožto náhražka špenátu.  Dobře posloužil i k dnešní rychlé večeři.



Pro dvě osoby

> cca 10 listů mangoldu
> 200ml (rostlinné) smetany
> 1 balení uzeného tempehu
> sterilovaný hrášek
> šťáva z půlky citrónu
> hrst vlašských ořechů
> 1 stroužek česneku
> pepř
> těstoviny
> parmazán

Mangold si nakrájíme na proužky, dáme do cedníku a spaříme přelitím horké vody. Na pánvi si rozehřejeme trochu olivového oleje, lehce osmahneme tempeh. Přidáme mangold, hrášek a zalijeme smetanou. Vmícháme rozmačkaný česnek a šťávu z půlky citronu a lehce opepříme. Na závěr přidáme vlašské ořechy. Servírujeme s těstovinami a strouhaným parmazánem. :)



0 komentářů:

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️