Makové lívance s goji a rozinkami

11:05 Kristýna H. 0 Comments

Už je to pěkně dlouho, co jsem sem naposledy dala nějaký recept, tak to okamžitě napravím. :) Na mém oblíbeném Delicious blog jsem si našla základ receptu na lívance z podmáslí a dále je upravila podle svého, protože poslední dobou cpu mák kam to jde... :) 



cca 17 lívanečků, pro dvě osoby

> 80g namletých ovesných vloček (buď prodávají drcené nebo si je můžete rozmixovat sami na jemnější prášek)
> 80g mletého máku
> 2 lžíce mletého lněného semínka
> větší hrnek podmáslí (cca 400ml)
>  2 lžíce strouhaného kokosu
> lžička prášku do pečiva bez fosfátů
> 2 bílky
> špetka soli
> perníkové koření
> lžíce agáve sirupu (javorového, rýžového, medu, ...)
> hrst rozinek a goji

Vlastním ultrahistorický mlýnek jemně socialistického vzhledu, který ale nazývám malým zázrakem, protože rozmixuje vše jemné co potřebuji (lněná semínka, ovesné vločky, mák, ...), takže ovesné vločky jsem si rozmixovala zcela na mouku (ale samozřejmě můžete použít kupované drcené) a přidala všechny další ingredience a pořádně zamíchala. Na pánvi vytřené olivovým olejem jsem pak připravila 17 lívanečků. Servírovat můžete dle libosti - já přidala burákové máslo, hrušky a rýžový sirup. :) Dobrou chuť. :)












0 komentářů:

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️