Celozrnná tvarohová bábovka s mákem

21:36 Kristýna H. 0 Comments

Opět jsem tu s receptem. Tak si říkám, že tenhle blog bude stejně asi časem převážně o jídle... Je to totiž aktuálně můj největší zájem, co s jde s malým dítětem docela obstojně zvládat. :) Po porodu docela solidně ujíždím na sladkém. Snažím se ale trochu redukovat, co jím, abych za chvíli nebyla jak míša kulička. Takže aktuálně vyhledávám recepty díky kterým jsou mé chuťové buňky dostatečně uspokojeny a jsou v takové formě, že alespoň nemusím mít tolik výčitek. Všimla jsem si na mém dalším oblíbeném foodwebu Kitchenette, že její autorka si v několika posledních příspěvcích libuje v bábovkách. Rozhodla jsem se jednu zkusit a trochu si ji upravit.



> 500g tvarohu
> 100g másla
> 3 vejce
> 200g hrubé celozrnné pšeničné mouky - prodává například Coutry Life (nebo celozrnné špaldové krupice)
> 100g třtinového cukru
> špetka soli
> 1 prášek do pečiva
> kůra z jednoho bio citronu
> šťáva z půlky citronu
> hrst rozinek a goji
> 100g mletého máku
> 3 lžíce rumu

Vyšleháme cukr, žloutky a citronovou kůru. Do této hmoty následně přidáme tvaroh a citronovou šťávu a vše zamícháme dohromady. Prosejeme mouku a prášek do pečiva a obojí přimícháme do tvarohové směsi. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Přidáme rozinky s goji a rum a vše zamícháme. Odebereme si trochu směsi a spojíme jej s mletým mákem. Do vymazané a moukou vysypané formy vlijeme tvarohové těsto a na vrh ještě nalijeme těsto s mákem a uhladíme. Pečeme cca hodinu na 170 stupňů. :)




0 komentářů:

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️